Larssons chark

Redan 1929 öppnade Adolf Larsson ett eget charkuteri i Tollarp utanför Kristianstad. Adolfs dotter Svea var då 16 år gammal och blev fars hjälpreda. Efter 3 år byggdes det nuvarande charkuteriet och de egna produkterna såldes över disk samt med två varubussar. Det såldes hemmagjorda kalvrullader, kalvsylta, kokt skinka, prinskorv och mycket mer. Den billiga bräckekorven kostade 29 öre kilot.

 

1935 flyttade rörelsen in i en nybyggd fastighet på Gästgivaregatan 7 och Svea Ragnhild Larsson grundade S R Larssons Chark.

 

2003 togs rörelsen över ut av Tim som då var anställd i företaget , under Jörgens och Steffans regi. Än idag finns företaget kvar i samma lokaler.

 

Idag är Larssons Charks primära mål att förse den svenska marknaden med högkvalitativa chark produkter gjort på svenskt kött. Företaget vill upprätthålla en genuin känsla och stolthet för yrket och branschen. Samtidigt vill Larssons Chark utveckla sina produkter och följa marknadens svängningar. Dessutom vill företaget höja statusen på charkprodukter.Italienarna och fransmännen serverar gärna charkvaror till vin och det vill Larssons Chark även lära oss svenskar. Företaget jobbar därför med att anordna matlagningstillfällen med kvalitetskockar, seminarium fest- och evenemangskvällar.

 

Tillverkar kvalitetschark på Skånskt kött. Salami, korv, pastej, sylta m.m.

 

Mer information: www.larssonschark.se