Friskatorpet

De militära övningsfälten i Rinkaby har funnits i över hundra år. Under dessa år har det naturligt skapats en flora av örter och gräs som har anpassat sig till de torra och karga sandmarkerna längs Hanöbukten. Betesmarkerna är idag skyddade i EU genom programmet Natura 2000. Köttproduktionen sker i sk ranchdrift dvs djuren strövar fritt utomhus hela året på stora ytor. Besättningen består av 300 kor som föder var sin kalv under mars till maj. Kalven följer sin mor under 7 månader innan den avvänjs för fortsatt uppfödning under samma former fram till slakt vid ca 24 månaders ålder. Slakt och styckning sker på ett litet lokalt slakteri.

 

Djur som betar på naturbeten utan tillskottsfoder som kraftfoder och spannmål får en mindre del mättat fett i fettsammansättning. Detta är positivt för blodets kolesterolvärde som påverkar risken för hjärt och kärlsjukdomar. Genom att hålla dessa marker betade och öppna skapas alltså livskvalité för djur, växter och människor. Rasen som används är Angus vars kött är känt i hela världen för sin höga ätkvalitét. Angusköttet har en naturlig marmorering av köttet vilket ger ett saftigt och välsmakande kött efter tillagning.

 

  • Hängmörat i minst 3 veckor
  • Dikalv (efter säsong)

 

Charkprodukter tillverkade på 100% Anguskött

 

  • Angus chorizo tjock prinskorv/grillkorv
  • Angus örtkorv prinskorv/wienerkorv
  • Anguskorv kryddad med Baronost
  • Angus salami rosépeppar – absolut vanilj
  • Angus/Kivikås gammeldags äppelkorv
  • Angus ölkorv mild/stark
  • Angus ”falukorv”

 

Mer information: www.friskatorpet.se

Välkommen!

Var god välj område

Skåne

Väst

Öst